Категории
Вашата кошница е празна!
Ябълките са отличен източник на антиоксиданти, фибри и други полезни хранителни вещества.
За да запазите хранителните качества на ябълката максимално високи, яжте я с кората, тъй като в тази част от плода има най-много флавоноиди, витамин С и пектин. Консумирайте я цяла, а не нарязана на парчета, защото след разрязване, количеството витамин С намалява, а повърхността й става кафява поради окисляване. Колко витамин С ще има в ябълката зависи също от температурата на съхранение – най-много от този витамин се съдържа в ябълките в хладилника, а най-малко в ябълките, преминали през топлинна обработка.
Грамажът на продукта е приблизителен. Ще бъдете таксувани за точния грамаж, който сте получили.
Ако продуктът е с различен произход от посочения, ще бъдете информирани по телефона.
Хранителни стойности за 100 гр.
Енергийност ( ккал/kJ ) 52 ккал
Въглехидрати ( г ) 13.81
Мазнини ( г ) 0.17
Протеини ( г ) 0.26
Захари ( г ) 10.39
Глюкоза ( г ) 2.43
Фруктоза ( г ) 5.90
Захароза ( г ) 2.07
Фибри ( г ) 2.40
Вода ( г ) 85.56
Витамин С ( мг ) 4.60
3.49лв./бр.
4.90лв./бр.
3.40лв./бр.
3.80лв./бр.
1.09лв./бр.
3.30лв./бр.
1.70лв./бр.
37.00лв./бр.