Категории

  • Категории
  • Месо и Риба
  • Пилешко месо
  • Свинско месо
  • Телешко и говеждо
  • Риба
  • Мляно месо и заготовки
  • Сланина и Желирани
  • Хранителни стоки
  • Плодове и зеленчуци
  • Зеленчуци
  • Плодове
  • Млечни, Яйца, Майонеза
  • Кисело мляко
  • Ядково мляко
  • Прясно мляко
  • Сирене
  • Кашкавал
  • Млечни десерти
  • Масло и сметана
  • Майонеза
  • Яйца
  • Други
  • Шоколад и сладки
  • Пчелен Мед
  • Халва
  • Шоколад
  • Вафли
  • Бисквити
  • Кроасани
  • Барчета
  • Пасти
  • Други сладки
  • Бонбони
  • Био храни
  • Напитки
  • Олио, оцет и зехтин
  • Шоколад и сладки
  • Ядки и сушени
  • Варива
  • Чай
  • Макарони, спагети и паста
  • Супер храни
  • Десерти
  • Домакински потреби
  • Брашно и смеси
  • Подсладители
  • Чипс и Снакс
  • Овесени ядки, мюсли и флейкс
  • Захар и сол
  • Колбаси и Деликатеси
  • Деликатесни колбаси
  • Кренвирши и Наденица
  • Пресни колбаси
  • Пушени меса
  • Слайс
  • Сухи колбаси
  • Луканка
  • Суджук
  • Шпек
  • Амбарица и Сушеница
  • Пръчици
  • Филе и пастърма
  • Шунка и бекон
  • Кебапчета и Кюфтета
  • Консервирани храни
  • Готвени ястия
  • Зеленчукови
  • Компоти,сладка,конфитюри и мармалади
  • Лютеница
  • Месни
  • Пастет
  • Рибни
  • Олио, оцет и зехтин
  • Маслини и салати
  • Пакетирани храни
  • Брашно и смеси
  • Варива
  • Захар и сол
  • Зърнени закуски
  • Какао
  • Кафе
  • Чай
  • Ядки и сушени
  • Чипс и Снакс
  • Подправки
  • Хляб и тестени
  • Макаронени изделия и паста
  • Хляб
  • Кори и Тесто
  • Солени
  • Сладки
  • Напитки
  • Алкохолни
  • Уиски
  • Водка
  • Вино
  • Бира
  • Безалкохолни
  • Газирани напитки
  • Други напитки
  • Сок
  • Кафе
  • Вода
  • Студен чай
  • Замразени храни
  • Зеленчуци и миксове
  • Месо
  • Риба и морски дарове
  • Сладолед
  • Домашни потреби
  • Козметика
  • Омекотители за пране
  • Почистващи препарати
  • Перилни препарати
  • Хартия
  • Хигиена
  • Други
4+1 Хитрини за яйцата

4+1 Хитрини за яйцата

Неизменната незабелязана съставка


Яйцата са един от основните продукти, които трябва да са налични в едно домакинство. Те са основен източник на протеини, а и съставка на “всяка втора манджа”. Те са незабелязаният продукт, който присъства почти винаги в списъка за пазаруване. Надали някога отговаряме положително при “Купи ли нещо за готвене?”, ако покупката е само яйца. Те са по-скоро спасителен вариант за бързо ядене. И не само: не случайно бабите казват “С колкото повече яйца е баницата, толкова по-вкусна е”. В сладки и солени блюда, те са използват и придават разнообразен вкус според начина на готвене. Едва когато започнете да обръщате внимание специално къде има яйца, тогава ще забележите, че са един от най-честите продукти. А ние от taraba.bg ще ви ги донесем до вратата, с което ще избегнете страха да ги счупите по пътя и постоянното внимание.


Как да изберем?

Тъй като вече направихме препратка с хитрините на бабите за готвене, т.е. на най-добрите готвачки на света за всяко малко и пораснало дете, то нека си спомним и изричането на “Пресни яйца са и бухна кекса”, докато възрастна дама ни подава още едно парче сладост. Е, нека видим как се разбира дали са пресни яйцата, при условие, че повечето от нас не си гледаме сами кокошките:

  1. Проверявайте стриктно срока на годност на печата на кутията или самите яйца. Прието е, че те са годни 4 седмици от датата на снасяне.
  2. Разгледайте добре да няма пукнатини или надрасквания по черупката на яйцето. Това е важен признак дали става за ядене, тъй като бактерии на салмонелата често живеят по черупката на яйцето, а през пукнатини те лесно проникват в белтъка и жълтъка му. Говорейки за салмонела, добре е да се знае фактът, че тя се убива при термична обработка, а ако консумираме сурови яйца - то вероятността от зараза си остава голяма.
  3. Не обръщайте внимание на предположения дали белите или тъмните черупки на яйцата крият по-добри белтъци или жълтъци. Това не зависи от храненето на кокошката, а от породата й. Не може да твърди кои яйца са по-пресни или по-полезни според цвета на черупката.
  4. Задължително погледнете в магазина дали яйцата са съхранявани в хладилна витрина. Най-добрата температура, от която имат нужда, за да са годни, е 5С градуса.


А как да разберем дали яйцата от хладилника ни са годни?


Ако имате колебание няколко дни след изтичане на срока на годност дали можете да използвате яйцата от хладилника си, ето го най-ефективния метод. Напълнете съд с вода. Потопете яйцето:
Вариант А: Ако е прясно и свежо, то ще остане потънало.
Вариант Б: Изплува ли - хвърлете го. То не става за ядене.

Поръчайте сега яйца L от промоцията на taraba.bg и не се безпокойте дали са пресни - можете да ни се доверите, а и след прочитане на статията ни ще знаете напълно какво да разгледате. А и цената си я бива!

Добави коментар