Категории
Вашата кошница е празна!
Хлябът е неизменна част от българската трапеза от векове насам. Предвид многообразието на пазара на различни хлябове, нормално е да се чудим кой тип хляб да въведем в ежедневната диета на семейството ни. Мнозина от нас предпочитат да залагат на една марка, която да изпитат и “да грабват” по инерция. Но се оказва доста трудно да се избере.
Всички търсим възможно най-здравословното в забързаното ежедневие. В подобен случай да не залагаме само на “с цели зърна” или “многозърнест”. Търсете изцяло пълнозърнести хлябове. Най-добре прескочете заглавието на хляба и отправете поглед директно към списъка със съставките, където да търсите пълнозърнесто брашно. За предпочитане са пълнозърнестите типове брашна, тъй като те са с ниско съдържание на мазнини и без холестерол, съдържат около 15% протеини и имат здравословни фибри, минерали, витамини, антиоксиданти и фитоестрогени. Всички тези хранителни съставки на едно място имат благоприятни ефекти върху човешкото здраве като намаляване риска от сърдечни проблеми, удар, диабет, затлъстяване и някой видове рак. Можете да поръчате пълнозърнести хлябове от taraba.bg, кликвайки тук или тук.
Тъй като различните продукти имат различни форми и размери, добре е да следим за препоръчителните хранителни порции, посочени на етикета. Прекаляването с нищо не е добра идея.Как да съхраняваме?По принцип хлябът запазва най-добре свойствата си в първия ден от изпичане. За да го запазите, поставете го в найлонов плик, добре затворен и съхранявайте на тъмно, хладно място. За по-дълго съхранение можете да го поставите в хладилник, особено през летните месеци.
Трябва да проверяваме съдържанието на захар. Повечето теста за хлябове се правят със захар. Някой хлбове дори имат оцветители, за да ви накарат да мислите, че са пълнозърнести и здравословни. Затова трябва да проверявате съставките.
За мек и вкусен хляб заложете на taraba.bg и направете своя избор от следните видове: посочени тук С уважение към вас и хляба, ще се радваме да сме до вас и да ви донесем до прага на врата вкусната неизменна част от трапезата ви.