Категории

  • Категории
  • Месо и Риба
  • Пилешко месо
  • Свинско месо
  • Телешко и говеждо
  • Риба
  • Мляно месо и заготовки
  • Сланина и Желирани
  • Хранителни стоки
  • Плодове и зеленчуци
  • Зеленчуци
  • Плодове
  • Млечни, Яйца, Майонеза
  • Кисело мляко
  • Ядково мляко
  • Прясно мляко
  • Сирене
  • Кашкавал
  • Млечни десерти
  • Масло и сметана
  • Майонеза
  • Яйца
  • Други
  • Шоколад и сладки
  • Пчелен Мед
  • Халва
  • Шоколад
  • Вафли
  • Бисквити
  • Кроасани
  • Барчета
  • Пасти
  • Други сладки
  • Бонбони
  • Био храни
  • Напитки
  • Олио, оцет и зехтин
  • Шоколад и сладки
  • Ядки и сушени
  • Варива
  • Чай
  • Макарони, спагети и паста
  • Супер храни
  • Десерти
  • Домакински потреби
  • Брашно и смеси
  • Подсладители
  • Чипс и Снакс
  • Овесени ядки, мюсли и флейкс
  • Захар и сол
  • Колбаси и Деликатеси
  • Деликатесни колбаси
  • Кренвирши и Наденица
  • Пресни колбаси
  • Пушени меса
  • Слайс
  • Сухи колбаси
  • Луканка
  • Суджук
  • Шпек
  • Амбарица и Сушеница
  • Пръчици
  • Филе и пастърма
  • Шунка и бекон
  • Кебапчета и Кюфтета
  • Консервирани храни
  • Готвени ястия
  • Зеленчукови
  • Компоти,сладка,конфитюри и мармалади
  • Лютеница
  • Месни
  • Пастет
  • Рибни
  • Олио, оцет и зехтин
  • Маслини и салати
  • Пакетирани храни
  • Брашно и смеси
  • Варива
  • Захар и сол
  • Зърнени закуски
  • Какао
  • Кафе
  • Чай
  • Ядки и сушени
  • Чипс и Снакс
  • Подправки
  • Хляб и тестени
  • Макаронени изделия и паста
  • Хляб
  • Кори и Тесто
  • Солени
  • Сладки
  • Напитки
  • Алкохолни
  • Уиски
  • Водка
  • Вино
  • Бира
  • Безалкохолни
  • Газирани напитки
  • Други напитки
  • Сок
  • Кафе
  • Вода
  • Студен чай
  • Замразени храни
  • Зеленчуци и миксове
  • Месо
  • Риба и морски дарове
  • Сладолед
  • Домашни потреби
  • Козметика
  • Омекотители за пране
  • Почистващи препарати
  • Перилни препарати
  • Хартия
  • Хигиена
  • Други
Хитрини за хляба

Хитрини за хляба

Хлябът е неизменна част от българската трапеза от векове насам. Предвид многообразието на пазара на различни хлябове, нормално е да се чудим кой тип хляб да въведем в ежедневната диета на семейството ни. Мнозина от нас предпочитат да залагат на една марка, която да изпитат и “да грабват” по инерция. Но се оказва доста трудно да се избере.


На кой тип да заложим?


Всички търсим възможно най-здравословното в забързаното ежедневие. В подобен случай да не залагаме само на “с цели зърна” или “многозърнест”. Търсете изцяло пълнозърнести хлябове. Най-добре прескочете заглавието на хляба и отправете поглед директно към списъка със съставките, където да търсите пълнозърнесто брашно.
За предпочитане са пълнозърнестите типове брашна, тъй като те са с ниско съдържание на мазнини и без холестерол, съдържат около 15% протеини и имат здравословни фибри, минерали, витамини, антиоксиданти и фитоестрогени. Всички тези хранителни съставки на едно място имат благоприятни ефекти върху човешкото здраве като намаляване риска от сърдечни проблеми, удар, диабет, затлъстяване и някой видове рак. Можете да поръчате пълнозърнести хлябове от taraba.bg, кликвайки тук или тук.


Каква порция да сервираме?


Тъй като различните продукти имат различни форми и размери, добре е да следим за препоръчителните хранителни порции, посочени на етикета. Прекаляването с нищо не е добра идея.
Как да съхраняваме?
По принцип хлябът запазва най-добре свойствата си в първия ден от изпичане. За да го запазите, поставете го в найлонов плик, добре затворен и съхранявайте на тъмно, хладно място. За по-дълго съхранение можете да го поставите в хладилник, особено през летните месеци.


Хлябът и захарта


Трябва да проверяваме съдържанието на захар. Повечето теста за хлябове се правят със захар. Някой хлбове дори имат оцветители, за да ви накарат да мислите, че са пълнозърнести и здравословни. Затова трябва да проверявате съставките.



За мек и вкусен хляб заложете на taraba.bg и направете своя избор от следните видове: посочени тук С уважение към вас и хляба, ще се радваме да сме до вас и да ви донесем до прага на врата вкусната неизменна част от трапезата ви.

Добави коментар