Категории

  • Категории
  • Месо и Риба
  • Пилешко месо
  • Свинско месо
  • Телешко и говеждо
  • Риба
  • Мляно месо и заготовки
  • Сланина и Желирани
  • Хранителни стоки
  • Плодове и зеленчуци
  • Зеленчуци
  • Плодове
  • Млечни, Яйца, Майонеза
  • Кисело мляко
  • Ядково мляко
  • Прясно мляко
  • Сирене
  • Кашкавал
  • Млечни десерти
  • Масло и сметана
  • Майонеза
  • Яйца
  • Други
  • Шоколад и сладки
  • Пчелен Мед
  • Халва
  • Шоколад
  • Вафли
  • Бисквити
  • Кроасани
  • Барчета
  • Пасти
  • Други сладки
  • Бонбони
  • Био храни
  • Напитки
  • Олио, оцет и зехтин
  • Шоколад и сладки
  • Ядки и сушени
  • Варива
  • Чай
  • Макарони, спагети и паста
  • Супер храни
  • Десерти
  • Домакински потреби
  • Брашно и смеси
  • Подсладители
  • Чипс и Снакс
  • Овесени ядки, мюсли и флейкс
  • Захар и сол
  • Колбаси и Деликатеси
  • Деликатесни колбаси
  • Кренвирши и Наденица
  • Пресни колбаси
  • Пушени меса
  • Слайс
  • Сухи колбаси
  • Луканка
  • Суджук
  • Шпек
  • Амбарица и Сушеница
  • Пръчици
  • Филе и пастърма
  • Шунка и бекон
  • Кебапчета и Кюфтета
  • Консервирани храни
  • Готвени ястия
  • Зеленчукови
  • Компоти,сладка,конфитюри и мармалади
  • Лютеница
  • Месни
  • Пастет
  • Рибни
  • Олио, оцет и зехтин
  • Маслини и салати
  • Пакетирани храни
  • Брашно и смеси
  • Варива
  • Захар и сол
  • Зърнени закуски
  • Какао
  • Кафе
  • Чай
  • Ядки и сушени
  • Чипс и Снакс
  • Подправки
  • Хляб и тестени
  • Макаронени изделия и паста
  • Хляб
  • Кори и Тесто
  • Солени
  • Сладки
  • Напитки
  • Алкохолни
  • Уиски
  • Водка
  • Вино
  • Бира
  • Безалкохолни
  • Газирани напитки
  • Други напитки
  • Сок
  • Кафе
  • Вода
  • Студен чай
  • Замразени храни
  • Зеленчуци и миксове
  • Месо
  • Риба и морски дарове
  • Сладолед
  • Домашни потреби
  • Козметика
  • Омекотители за пране
  • Почистващи препарати
  • Перилни препарати
  • Хартия
  • Хигиена
  • Други
4 хитрини за избор на пиле

4 хитрини за избор на пиле

Време е за месо!

Времето все повече напомня, че не е за море. Никак даже. Димитровден чука на вратата, а с него и народното вярване, че “Димитър носи зимата”. Студът си настъпва, печките се палят, климатиците минават на топъл режим. Но и човешкото тяло има нужда от повече енергия, изразена в калории от силна храна. И все повече, дори и незабелязано, месните манджи започват да ни блазнят. Какво мислите за класиката пиле със зеле!? Време й е. В предна наша статия можете да разберете как да си изберете най-добрата зелка, а сега е ред на пилето.

Съвети за избор на пилешко месо

Ето и списъкът на taraba.bg, по който ние вземаме решение какво да ви доставим:

  1. Разгледайте добре цвета на месото - то трябва да е възможно най-розово, знак, че е прясно. Ако държите сивкакво месо или с прозрачен оттенък, то оставете го, защото е старо.
  2. Натиснете месото - то трябва да е твърдо, а не меко или лепкаво. Добре е да натиснете месото с един пръст и ако то се върне в първоначалната форма, значи е прясно.
  3. Внимавайте за лоша миризма. Неприятният аромат е сигурна индикация, че пилешкото се е развило.
  4. Ако има много кръв по местата, където пилето е рязано, то не е за предпочитане да го купувате, тъй като има висок риск от бактериални замърсявания на храната.


И още полезни съвети за пилето

Най-добре е да съхранявате пилешкото при температура 4 градуса или по-ниска. Тази храна представлява голяма опасност от салмонела, а това ще намали вероятността от разпространение на заразата. Не забравяйте да изпечете добре месото, за да избегнете вероятността от зараза.

А ако решите да замразите във фризера пилето или части от него, не ги използвайте по-късно от 2 месеца след поставянето им там.

С пожелания за вкусни гозби от taraba.bg! А ако ви липсва някой друг продукт, за да ги сготвите, разгледайте тук и поръчайте! Ние с удоволствие и усмивка ще доставим до вашата врата! Очакваме вашите коментари и запитвания. Можете и да ни съблазните със снимка на някое пиле, сготвено от вас!


Добави коментар