Категории

  • Категории
  • Месо и Риба
  • Пилешко месо
  • Свинско месо
  • Телешко и говеждо
  • Риба
  • Мляно месо и заготовки
  • Сланина и Желирани
  • Хранителни стоки
  • Плодове и зеленчуци
  • Зеленчуци
  • Плодове
  • Млечни, Яйца, Майонеза
  • Кисело мляко
  • Ядково мляко
  • Прясно мляко
  • Сирене
  • Кашкавал
  • Млечни десерти
  • Масло и сметана
  • Майонеза
  • Яйца
  • Други
  • Шоколад и сладки
  • Пчелен Мед
  • Халва
  • Шоколад
  • Вафли
  • Бисквити
  • Кроасани
  • Барчета
  • Пасти
  • Други сладки
  • Бонбони
  • Био храни
  • Напитки
  • Олио, оцет и зехтин
  • Шоколад и сладки
  • Ядки и сушени
  • Варива
  • Чай
  • Макарони, спагети и паста
  • Супер храни
  • Десерти
  • Домакински потреби
  • Брашно и смеси
  • Подсладители
  • Чипс и Снакс
  • Овесени ядки, мюсли и флейкс
  • Захар и сол
  • Колбаси и Деликатеси
  • Деликатесни колбаси
  • Кренвирши и Наденица
  • Пресни колбаси
  • Пушени меса
  • Слайс
  • Сухи колбаси
  • Луканка
  • Суджук
  • Шпек
  • Амбарица и Сушеница
  • Пръчици
  • Филе и пастърма
  • Шунка и бекон
  • Кебапчета и Кюфтета
  • Консервирани храни
  • Готвени ястия
  • Зеленчукови
  • Компоти,сладка,конфитюри и мармалади
  • Лютеница
  • Месни
  • Пастет
  • Рибни
  • Олио, оцет и зехтин
  • Маслини и салати
  • Пакетирани храни
  • Брашно и смеси
  • Варива
  • Захар и сол
  • Зърнени закуски
  • Какао
  • Кафе
  • Чай
  • Ядки и сушени
  • Чипс и Снакс
  • Подправки
  • Хляб и тестени
  • Макаронени изделия и паста
  • Хляб
  • Кори и Тесто
  • Солени
  • Сладки
  • Напитки
  • Алкохолни
  • Уиски
  • Водка
  • Вино
  • Бира
  • Безалкохолни
  • Газирани напитки
  • Други напитки
  • Сок
  • Кафе
  • Вода
  • Студен чай
  • Замразени храни
  • Зеленчуци и миксове
  • Месо
  • Риба и морски дарове
  • Сладолед
  • Домашни потреби
  • Козметика
  • Омекотители за пране
  • Почистващи препарати
  • Перилни препарати
  • Хартия
  • Хигиена
  • Други
4 хитрини за избор на тиква

4 хитрини за избор на тиква

“Печена тиква” или тиква за Хелоуин

Независимо дали вие празнувате Хелоуин или сте се съгласили тази година детето ви да го отбележи или пък сте твърдо против, защото “българите трябва да имаме коледари и лазарки”, то не можете да отречете, че сега е моментът за тиква. Възможно е да има хора, които да не вземат отношение в спора за костюмирането на западния “Вси Светии”, но не вярваме да има някой, който да не обича тиква. Само Душко Добродушков (герой от разказа на Елин Пелин) е лъгал, че не яде тиква, но краят на “Печена тиква” е поучителен.

Имаме проблем…

Тиквата е полезна и вкусна, но има два основни проблема:

  1. Рязането й е трудно за домакини с крехки ръце;
  2. Изборът на зряла тиква, която да е хубава за готвене, никак не е лека задача.

Е, с цел да е свежа тиквата преди да готвите, не можем да ви помогнем за първия проблем, но определено ще се опитаме да ви дадем съвети за втория.

Как да изберем тиква?

Ето и нашият списък за избор на тиква:

  1. Избирайте тиква, която да е твърда и да няма омекнали части;
  2. По-добре е да вземете тиква, която да е един и същи цвят, без да има следи от странни оцветявания или избледняване цвета на кората;
  3. Купете тиква, която има чепка. По цветът й можете да прецените дали наскоро плодът е откъснат. Ако чепката е тъмно зелен, това означава, че е прясна. А в случаите на тъмно кафява, то по-добре е да я пропуснете, поради вероятността дълго да е стояла.
  4. Точно както при динята, за която ви дадохме съвети това лято, добре е да почукате на кората на тиквата, като внимавате да има дълбок звук, наподобяващ на ехо.


Промяната

Периодично можете да проверявате кога имаме наличност от тикви на следното място на сайта ни: https://taraba.bg/plodove-i-zelencuti Те ще бъдат избрани по горепосочените признаци без отклонения. Можете да изпращате и запитвания от нашата КОНТАКТНА ФОРМА. С удоволствие ще отговорим на всеки ваш въпрос и ще се радваме да сме способствали за вашето наслаждаване на плода, символ на смяната на времето от лято към зима, именно на тиквата.


Добави коментар