Категории

  • Категории
  • Месо и Риба
  • Пилешко месо
  • Свинско месо
  • Телешко и говеждо
  • Риба
  • Мляно месо и заготовки
  • Сланина и Желирани
  • Хранителни стоки
  • Плодове и зеленчуци
  • Зеленчуци
  • Плодове
  • Млечни, Яйца, Майонеза
  • Кисело мляко
  • Ядково мляко
  • Прясно мляко
  • Сирене
  • Кашкавал
  • Млечни десерти
  • Масло и сметана
  • Майонеза
  • Яйца
  • Други
  • Шоколад и сладки
  • Пчелен Мед
  • Халва
  • Шоколад
  • Вафли
  • Бисквити
  • Кроасани
  • Барчета
  • Пасти
  • Други сладки
  • Бонбони
  • Био храни
  • Напитки
  • Олио, оцет и зехтин
  • Шоколад и сладки
  • Ядки и сушени
  • Варива
  • Чай
  • Макарони, спагети и паста
  • Супер храни
  • Десерти
  • Домакински потреби
  • Брашно и смеси
  • Подсладители
  • Чипс и Снакс
  • Овесени ядки, мюсли и флейкс
  • Захар и сол
  • Колбаси и Деликатеси
  • Деликатесни колбаси
  • Други
  • Кренвирши и Наденица
  • Пресни колбаси
  • Пушени меса
  • Слайс
  • Сухи колбаси
  • Луканка
  • Суджук
  • Шпек
  • Амбарица и Сушеница
  • Пръчици
  • Филе и пастърма
  • Шунка и бекон
  • Кебапчета и Кюфтета
  • Консервирани храни
  • Готвени ястия
  • Зеленчукови
  • Компоти,сладка,конфитюри и мармалади
  • Лютеница
  • Месни
  • Пастет
  • Рибни
  • Олио, оцет и зехтин
  • Маслини и салати
  • Пакетирани храни
  • Брашно и смеси
  • Варива
  • Захар и сол
  • Зърнени закуски
  • Какао
  • Кафе
  • Чай
  • Ядки и сушени
  • Чипс и Снакс
  • Подправки
  • Хляб и тестени
  • Макаронени изделия и паста
  • Хляб
  • Кори и Тесто
  • Солени
  • Сладки
  • Напитки
  • Алкохолни
  • Вино
  • Бира
  • Безалкохолни
  • Газирани напитки
  • Други напитки
  • Сок
  • Кафе
  • Вода
  • Студен чай
  • Замразени храни
  • Зеленчуци и миксове
  • Месо
  • Риба и морски дарове
  • Сладолед
  • Домашни потреби
  • Домакинска хартия
  • Козметика
  • За косата
  • За лицето
  • За тялото
  • Мокри кърпички
  • Носни кърпички
  • Омекотители за пране
  • Почистващи препарати
  • Салфетки
  • Тоалетна хартия
  • Перилни препарати
  • Хигиена
  • Интимна хигиена
  • Паста за зъби
  • Сапуни
  • Други
Блогове
ПЕЧЕНА ПЪСТЪРВА НА СКАРА СЪС СОЕВ СОС

Необходими продукти за 2 порции: 

  •  2 пъстърви
  •  2 с.л. зехтин
  •  2 с.л. соев сос
  •  1 лимон
  •  черен пипер
  •  сол


Приготвя се сос, като се смесят зехтинът, соевият сос, сокът от лимон, черният пипер и солта.

Пъстървите се почистват от вътрешностите и се натъркват добре със соса.

Решетката на скарата се намазва с малко зехтин и рибите се слагат да се пекат за около 8 минути от всяка страна, докато хванат хрупкава коричка. За гарнитура са подходящи печени зеленчуци ,пържени или варени картофи.

Приятен апетит!




Блогове
Кулинарно изкуство с бебе наоколо

Дори да сте изрядни с домакинските задължения и да сте един от най-добрите готвачи, то появата на бебче в къщата преобръща долу-горе всичко. Някъде между вечното недоспиване и уплахата, че сте отговорни за живот, по-важен ви от вашия собствен, необходимо е да се сетите, че “и вие сте човек” и не бива да се изоставяте, за да сте полезни на детето си. Затова е необходимо да се храните пълноценно с разнообразни продукти, най-добре домашно приготвени и висококачествени.

От taraba.bg сме ви подготвили списък с няколко полезни съвета как да не изпадате в паника, а да успеете да сготвите нещо вкусно:

  1. Гответе стъпка по стъпка и разпределено във времето. Какво ще рече това ли? По-добре е да почнете вечерята от сутринта, колкото и да е обикновена и простичка. Например, за пиле с ориз заварете месото в тенджера сутринта или дори предния ден. Не си мислете, че всичко ще е както преди и ще сте същата фурия зад кухненския плот.
  2. Планирайте. Обмислете за няколко дни напред какво ще ви е дневното меню. Всяко “притичване” до магазина може да се окаже приключение с новата звезда на семейството наоколо. Затова ви препоръчваме да си направите един хубав списък от продукти и с няколко клика да ги поръчате. Така избягвате и трудността на носенето на бебето и покупките едновеременно. От Taraba.bg сме до Вас!
  3. Бъдете креативни! Мъниците ни често не искат да спят или стоят, ако не са гушнати. Но за жалост човек не може да стои само и единствено вечно прегърнал ги. Дори да е изтощително, то този период бързо минава. Но как да си сготвите ли, когато нямате миг свободно време?!Използвайте креативността! Можете да поставите бебето в кошчето му за кола и така до вас -до плота за готвене, като леко полюшвате. Например, наша колежка си бе поръчала тази седалка (кликни тук) от Dikar.bg и ни сподели, че е била “истинско спасение”.
  4. Приемайте помощ. Няма нищо срамно в това. Дори да сте с качествата на пределно организирана, честолюбива и подредена Дева, не отказвайте протегнатата ръка, ако някоя от бабите ви пита имате ли нужда от нещо. Направо си кажете “топла храна” или “гледай бебето, докато се наобядвам на спокойствие”. Все пак всички разправят колко са горди и обичат мъничето - позволете им да го доказват.
  5. Ангажирайте партньора си. Не забравяйте, че грижите по бебето и домакинството не са само на един човек. Затова природата е определила родителите да са двама. Не се притеснявайте да делегирате някои задължения.


Надяваме се да сме ви били полезни с тази статия. Тук можете да разгледате пълния списък с хранителни продукти, предлагани от Taraba.bg. И... Кураж! Справяте се повече от добре!


Блогове
Taraba и коледните празници

Мили приятели,

Бихме желали да ви уведомим, че taraba.bg излиза във ваканция от 24 декември 2020 до 3 януари 2021.

Най-искрено ви пожелаваме нежна зимна приказка за вас и вашите семейства! Нека само спокойствие и сбъднати мечти да са наред за всички!

Вашите поръчки ще започнем отново да изпълняваме с пълни сили на 4 януари с точността, с която Дядо Коледа носи подаръците за децата и с организираността на джуджетата, които ги комплектоват.

Благодарим на всички наши клиенти за доверието, което ни гласувахте до момента през първата ни година. С нетърпение очакваме 2021, за да ви обслужим с всичко необходимо за вашия дом!


Блогове
8 Продукта, които да не забравим да купим преди празниците

Коледни типове хора

Има хора, които направо са си “луди” по Коледа. Започвайки дори от края на ноември с коледни фотосесии, украса на цялата къща, задължително по-пищна от тази на комшиите и на приятелите в социалните мрежи, носене на еднакви пуловери от цялото семейство, ходене само с чорапи с еленчета, оцветяване на коледни курабийки и какво ли още не.
Има и такива хора, които доста по-умерено украсяват елха, разказват истории на децата за Дядо Коледа и избират подаръци по джоба си без излишно закъсване на семейния бюджет. Разбира се има и хора, които сумкат и отричат Коледа и само се натоварват от суетнята наоколо.


Независимо от кой тип “коледни” хора сте, то едно е сигурно - не можете да отречете съществуването й, както и да не си помечтаете поне за малко за малко повече магия. Защото чудеса се случват. Независимо дали на Коледа или не. Трябват ни само сетива да ги уловим. А една от най-истинските магии е силата на обединеното семейство. Дано празникът донесе спокойствие във всяка къща и на всяка трапеза има вкусни блюда.

Предколеден списък

Тъй като знаем колко натоварващо може да се окаже пазаруването за празника, решихме да ви предложим продукти, които често може да се забравят за закупуване, но са традиционно важни. Надяваме се с този списък да ви подсетим и да ви помогнем да изпитате само коледната магия без напрежението по празника.

  1. Сушени плодове
    Вкусни и полезни, но лесни за пропускане. А всъщност на Бъдни вечер те задължително трябва да са на трапезата, тъй като те символизират плодородие.
  2. Боб
    Долапът с дълготрайните продукти понякога се изчерпва. Внимавайте да не ви предаде точно на 24-ти декември.
  3. Брашно за питката
    А вие проверихте ли има ли достатъчно в долапа?! Да, в 21-ви век все по-малко домакини си запрятат ръкавите и месят през обикновени почивни дни. Но задължително проверете има ли достатъчно брашно за рецептата за питката на баба.
  4. Листи за баница
    Ами да, как без баничка, каква българска къща, какъв традиционен празник би бил без баница.
  5. Сирене
    Ще ви потрябва при това в повече количества, отколкото очаквате. За питката, за баницата, за сиренце с червен пипер…
  6. Мандарини
    Само при споменаването им ни замирисва на Коледа, нали!? Нима има нещо нетрадиционно за България така добре наложено като мандарини за Коледа?
  7. Червено вино
    Може и да сте измислили незабравимото шампанско за Нова Година какво ще бъде още септември месец, но не забравяйте червеното вино, символично за Коледната трапеза.
  8. Шоколади за себе си
    Гарантирано сте купили всякакви лакомства за малчуганите, но е важно човек да умее да поглези и себе си. Заслужавате го.


От Taraba.bg ви пожелаваме незабравими семейни празници, носещи спокойствие и веселие на цялото ви семейство!


Блогове
4 хитрини за банани и защо да ги изберем

Бърз полезен десерт

Бананите са известни със своята сладост, способността си да заситят поне за известно време и със силния прилив на енергия, който дават. Но в тази статия искаме да ви обясним как да си изберете най-вкусните банани и защо вие не “съгрешавате” с този така сладък плод. Подбрали сме няколко хитрини, които да са ви в помощ в сезона, в който консумираме по-често плодовете от по-южните страни.

Как да изберете банани?

Ето нашият кратък списък с критерии, по които подбираме наличните ни банани:

  1. Със сигурност бананите трябва да са твърди, а не размекнати, което е признак, че се развалят.
  2. Избягвайте да вземате банани, които имат следи от удари, тъй като при обелването им може да се окаже, че доста по-голяма част от това, което виждате, е негодна за консумация.
  3. В двата края, т.е. и двата върха и при дръжката и където е бил цветът, трябва да са непокътнати.
  4. Бананите преминават от зелен в жълт до кафяв цвят, като в третия са негодни за ядене. Те достигат пълна зрялост, когато са жълти на малки кафяви точки. Разбира се, можете да си изберете от зелен до жълт с кафяви точки цвят според времето, когато ще ги консумирате, както и според вашите собствени вкусови предпочитания. Но имайте предвид, че за около седмица време бананите ще преминат от първия си вид до изцяло кафяви, т.е. до негодни за ядене.


С какво са полезни бананите?

Най-важните от техните полезни свойства за човешкия организъм са:

  1. Богати са на калий, което означава, че са изключително полезни за поддържането на добро кръвно налягане.
  2. Има проучвания, че консумирането на банани помага на деца с астма да намалят появата на хрипове и тежко дишане.
  3. Бананите съдържат специалния протеин наречен лектин, който намалява риска от левкимия. Лектинът е антиоксидант, който деактивира молекули, наречени свободни радикали, които могат да се натрупат и да доведат до рак.
  4. Бананите съдържат фибри, което дава резултат в намаляването в човешкото тяло на лошия холестерол.
  5. Този плод съдържа триптофан - аминокиселина, която помага поддържането на добрата памет и доброто настроение.


Надяваме се да сме били полезни за вас и вашето семейство с препоръките си. А ако са ви се дояли банани след всичко прочетено, лесно можете да поръчате на: https://taraba.bg/500-gr-bananni

Блогове
Хранене преди и след кръводаряване

Няма нищо страшно

Процедурата по кръводаряването отнема няколко часа, но е добре да подготвим тялото си за нея. Нахранени с разнообразна витаминозна храна предните дни, заредили хладилника за след кръводаряването, няма да имаме грам безпокойство за нас самите, а само удовлетворението, че сме направили нещо добро.

Какво да НЕ ядем ПРЕДИ кръводаряване?

  1. Алкохол - този тип напитки дехидратират тялото, затова ден преди кръводаряването е важно да не се консумират. Също така, те могат да повлияят негативно на дарената кръв, с което да я направят негодна за използване.
  2. Мазни храни - избягвайте храни като:
    - пикантно и мазно месо;
    - пържени картофи и други пържени продукти;
    - яйца;
    - майонеза и масла.
  3. Мазните продукти могат да доведат до високи съдържания на мастни частици в кръвта ви, което при обработка на дарената кръв да доведе до нейно състояние, наречено “хилеза”, т.е. прекалено гъста и вискозна, негодна за преливане на друг човек.
  4. Храни, които намаляват абсорбцията на желязо - такива са:
    - богатите на калций като мляко, сирене и кашкавал;
    - шоколадът;
  5. Не се препоръчва консумацията на “изкуствени храни” като например безалкохолни с много оцветители


Какво ДА ядем ПРЕДИ кръводаряване?

Препоръчват се:

  1. Прием на много течности - вода и плодови сокове;
  2. Консумиране на храни, богати на желязо, но немазни:
    - риба;
    - птиче месо;
    - варива като боб и леща;
    По този начин ще подготвите организма си и няма да се чувствате анемични поради дефицит на желязо, което е в състава на така важни протеин за човешкото тяло -  хемоглобин.
  3. Хранете се с продукти, богати на витамин С:
    - цитруси;
    - чушки;
    - броколи.


Какво ДА ядем СЛЕД кръводаряване?


  1. Първо, непосредствено след вземането на кръв, ще ви бъде даден пакет с тонизиращи храни и хидратиращи напитки, за да си набавите енергия възможно най-бързо и да се освежите. Най-добре е да приемете:
    - вода;
    - кафе;
    - плодови сокове;
    - шоколад.
  2. Хранете се следващите дни с храни, богати на желязо:
    - дроб;
    - риба;
    - червени маса;
    - яйца.
  3. Храни, богати на кобалт като боровинки, къпини и малини.


АКО СТЕ ВЕГЕТАРИАНЕЦ, не е проблем да дарите кръв!


Защо е важно?

Кръводаряването е признак на висша хуманност. Всеки, който има физическа възможност, т.е. липса на противопоказания, породени от болести и състояния на организма, трябва да го направи. Независимо колко сте натоварени, било то на работа, било то вкъщи с ангажиментите си към семейството, просто подгответе организма си с правилната диета, отделете няколко часа и го направете. Защото дарявайки кръв, вие дарявате живот.

Не знаем дали точно на вас ви се е случвало да търсите кръв по спешност за близък, но това е един кошмар за всяко човешко същество, затова, призоваваме ви - спасесте нечии майка, баща, баба, дядо, а дори дете! Надяваме се препоръките ни за хранене да са успели да ви подготвят. Ние от Taraba.bg можем да доставим всичко до вашата врата, затова вместо да губите два часа в лутане в магазин, път до него, опаковане на продукти, отидете и дарете! Спасете човек!


Блогове
4 хитрини за избор на портокали

Кой не обича портокали?

В България, напоследък, портокалите са символ на зимата. Дойде ли тя, лютата и смразяващата - идва и сезонът на цитрусите. А кой не обича да разкваси уста със сочен сладък портокал?! Лятото пием сокчета, фрешове, усещаме жаждата, засищаме я, но зимата често забравяме и се обезводняваме. В помощ идват портокалите.

На колко от вас като дете този плод беше сред любимите ви десерти?  Има ли още някой, който е чакал с нетърпение чантата с портокали в ръкавиците на връхлитащата вкъщи забързана майка със сняг в косите?

Сега за щастие портокалите “не са кът” и можем да си ги купим от много места. Но изключително важно е да успеем да изберем зрели и сочни, за да не се разочароваме.

Как да избираме портокали?

От taraba.bg винаги спазваме следните препоръки за нашите портокали:

  1. Портокалите трябва да са твърди - важно е да ги хванете и стиснете, с което да ги проверите дали не са меки.
  2. Търсете по-тежките представители - те са по-сочни, следователно по-вкусни.
  3. Огледайте кората: запомнете, че цветът й не определя сочността, но трябва да внимавате да няма нито следа от мухъл.
  4. Избирайте портокали с по-голяма следа от долната страна (там, където е бил цветът): те са по-сладки.


Защо е важно да ядем портокали?

Да, това не е шега - портокалите са изключително полезни в няколко отношения. Първото и добре известно - те действат като противовъзпалителни природни лекарства. Богати на витамин С, те вдигат имунитета и пазят от типичните за зимата болести.

Това, което може да ви изненада за портокалите, е, че те са много полезни за сърдечно-съдовата система. Богати са на калий, който е незаменим за нормалното кръвно налягане. А за добро сърдечно здраве, следете нивата на калий и не ги допускайте да са ниски. Най-лесният начин е консумирането на портокали. По този начин намалявате риска от инсулт.

Друго преимущество на портокалите е богатото им съдържание на витамини B:  B3, B5, B6 и фолиева киселина B9. По тази причина са много полезни при бременни жени. Също съдържат магнезий, който е от основно значение за лека и спокойна бременност.

Ако вече сте решени, че ви се яде една доза вкусни витамини, то най-лесно можете да поръчате портокали оттук.

Блогове
Защо ястията на мама са по-добри и от елитен ресторант?

Магията, с която мама меси тесто

Представете си, че отново сте дете. Декември наближава и си спомняте за подаръците, очакването на първия сняг, идеите за снежен човек, надеждите за едри преспи, търсенето на шейната, останала затрупана в мазата. Но след всичкото лудуване, някъде там по средата на безгрижието, нима в спомените ви не изникват усърдните майчини ръце, приготвящи лакомства на масата в кухнята. Нима аз съм единствената, която и до ден днешен обожава уверените монотонни силни движения на ръцете на мама, месещи тесто за сладки “Фигурки”?

На фона на тези мисли се опитвам да съставя списък защо никоя друга храна не е по-вкусна.

Защото…

  1. Майка приготвя всичко точно и само за вас. Не е за непознат, не е за клиент, не е за представяне, не е за да се изтъкне. Тя познава вкуса ви до болка добре. Никой не може да запомни колко точно от коя съставка се слага и колко седи на котлона, за да ви се услади така, било то и за един бъркани яйца.
  2. Тя избира най-внимателно продуктите си, преценява сезонността на гозбите, почиства най-стриктно всеки зеленчук, от камарката най-доброто е за вас. Не би си позволила да ви сложи “порцеланови” домати, дори и да може да бъде заличена “ситуацията” с повечко сос.
  3. Вкусът ви е изграден по нейните критерии. Да, звучи логично. Все пак тя е била тази, която е открехнала вратата към света за вас. Тя е програмирала до голяма степен разбиранията ви за най-основните битийни неща, години наред сте били свикнали да живеете по ритъм, зададен от нея - стопанката на дома.
  4. Ако вие готвите, то е предназначено не за вас, а и да е, то е поради задължението да се оцелява. А за майките ви вие сте центъра на вселената. Това е щипка от подправката на майчините ястия.
  5. Мама приготвя всичко с любов. Вече не сте мъничето й, факт, но със сигурност цял живот ще бъдете нейното дете, а тя днес не може да ви държи в обятията си (колкото и да й се иска), а може да ви помогне само с топла дума и топла супа.

Да се почувстваме пак деца

Няма нищо лошо в това. Не е страшно да си признаем, че имаме нужда малко от пауза, от забавяне на темпото. Като възрастни сме пълни със страхове, много по-ужасни от загубването на любимата играчка. Имаме право да се потопим в усещане за безгрижност като от детството. Смятам, че не в самите сладки е чарът на зимния сезон, а във времето, прекарано заедно, залети в успокоение и обединени. Понякога е прекрасно сърцето ви да превключи от буйните чувства към нежното опиянение на спокойствието.

Затова, ако ще поръчвате храна, то по-добре обмислете поръчка на хранителни стоки до дома на майка ви. ( Taraba.bg доставя хранителни стоки до адрес в гр. Русе.) Това ще бъде един невероятен подарък, особено, ако уикенда можете да се присъедините към нея и да я наблюдавате как ви приготвя вкусотии с цялата обич на света. А ако нямате шанс за този страхотен семеен подарък без повод, то опитайте да си припомните аромата на курабийките и се усмихнете. Смятам, че дори мисълта за майчината грижа е храна за душата.

Блогове
4 хитрини за избор на тиква

“Печена тиква” или тиква за Хелоуин

Независимо дали вие празнувате Хелоуин или сте се съгласили тази година детето ви да го отбележи или пък сте твърдо против, защото “българите трябва да имаме коледари и лазарки”, то не можете да отречете, че сега е моментът за тиква. Възможно е да има хора, които да не вземат отношение в спора за костюмирането на западния “Вси Светии”, но не вярваме да има някой, който да не обича тиква. Само Душко Добродушков (герой от разказа на Елин Пелин) е лъгал, че не яде тиква, но краят на “Печена тиква” е поучителен.

Имаме проблем…

Тиквата е полезна и вкусна, но има два основни проблема:

  1. Рязането й е трудно за домакини с крехки ръце;
  2. Изборът на зряла тиква, която да е хубава за готвене, никак не е лека задача.

Е, с цел да е свежа тиквата преди да готвите, не можем да ви помогнем за първия проблем, но определено ще се опитаме да ви дадем съвети за втория.

Как да изберем тиква?

Ето и нашият списък за избор на тиква:

  1. Избирайте тиква, която да е твърда и да няма омекнали части;
  2. По-добре е да вземете тиква, която да е един и същи цвят, без да има следи от странни оцветявания или избледняване цвета на кората;
  3. Купете тиква, която има чепка. По цветът й можете да прецените дали наскоро плодът е откъснат. Ако чепката е тъмно зелен, това означава, че е прясна. А в случаите на тъмно кафява, то по-добре е да я пропуснете, поради вероятността дълго да е стояла.
  4. Точно както при динята, за която ви дадохме съвети това лято, добре е да почукате на кората на тиквата, като внимавате да има дълбок звук, наподобяващ на ехо.


Промяната

Периодично можете да проверявате кога имаме наличност от тикви на следното място на сайта ни: https://taraba.bg/plodove-i-zelencuti Те ще бъдат избрани по горепосочените признаци без отклонения. Можете да изпращате и запитвания от нашата КОНТАКТНА ФОРМА. С удоволствие ще отговорим на всеки ваш въпрос и ще се радваме да сме способствали за вашето наслаждаване на плода, символ на смяната на времето от лято към зима, именно на тиквата.


Блогове
4 хитрини за избор на пиле

Време е за месо!

Времето все повече напомня, че не е за море. Никак даже. Димитровден чука на вратата, а с него и народното вярване, че “Димитър носи зимата”. Студът си настъпва, печките се палят, климатиците минават на топъл режим. Но и човешкото тяло има нужда от повече енергия, изразена в калории от силна храна. И все повече, дори и незабелязано, месните манджи започват да ни блазнят. Какво мислите за класиката пиле със зеле!? Време й е. В предна наша статия можете да разберете как да си изберете най-добрата зелка, а сега е ред на пилето.

Съвети за избор на пилешко месо

Ето и списъкът на taraba.bg, по който ние вземаме решение какво да ви доставим:

  1. Разгледайте добре цвета на месото - то трябва да е възможно най-розово, знак, че е прясно. Ако държите сивкакво месо или с прозрачен оттенък, то оставете го, защото е старо.
  2. Натиснете месото - то трябва да е твърдо, а не меко или лепкаво. Добре е да натиснете месото с един пръст и ако то се върне в първоначалната форма, значи е прясно.
  3. Внимавайте за лоша миризма. Неприятният аромат е сигурна индикация, че пилешкото се е развило.
  4. Ако има много кръв по местата, където пилето е рязано, то не е за предпочитане да го купувате, тъй като има висок риск от бактериални замърсявания на храната.


И още полезни съвети за пилето

Най-добре е да съхранявате пилешкото при температура 4 градуса или по-ниска. Тази храна представлява голяма опасност от салмонела, а това ще намали вероятността от разпространение на заразата. Не забравяйте да изпечете добре месото, за да избегнете вероятността от зараза.

А ако решите да замразите във фризера пилето или части от него, не ги използвайте по-късно от 2 месеца след поставянето им там.

С пожелания за вкусни гозби от taraba.bg! А ако ви липсва някой друг продукт, за да ги сготвите, разгледайте тук и поръчайте! Ние с удоволствие и усмивка ще доставим до вашата врата! Очакваме вашите коментари и запитвания. Можете и да ни съблазните със снимка на някое пиле, сготвено от вас!


Блогове
4 хитрини за карфиола и за здравето ни

Продължаваме с нашите статии - съвети като това е поредната, която ще ви е от полза, ако сте решили да правите туршия. Нали сега му е времето! Тази седмица сме избрали карфиолът, а ако дочетете до край, ще разберете защо е хубаво да се консумира целогодишно.


Как да изберем карфиол?


Ето и съветите за избор на свеж карфиол:

  1. Изберете си карфиол, чийто цвят е кремавобял, а по отделните цветя няма петна.
  2. Вдигнете карфиола и изберете такъв, който се усеща тежък за размера си.
  3. Разгледайте листата и си изберете карфиол със свежи и ярки листа, което е сигурен знак, че не е бил бран отдавна. Избягвайте пожълтели листа.
  4. Ако карфиолът мирише много силно, то вероятно е стар и няма да има добър вкус, а и скоро ще се развали. Така че помиришете го добре.


Taraba.bg съветва: да поръчваме карфиол в името на здравето си!  


Колко от нас разминаваме набързо щайгите с карфиол на пазара? Освен че отнема време да се приготви за консумация, то той е и обемист и тежък за носене. Е, ето няколко съвета защо да добавите карфиол към менюто си чрез поръчка от Taraba.bg:

  1. Карфиолът съдържа голямо разнообразие от витамини и минерали, от които човешкото тяло има нужда.По-добре поръчайте на представител на taraba.bg да ви донесе този зеленчук, вместо на ваш близък - лекарства. Възползвайте се от лекувитите свойства на карфиола. 
  2. Карфиолът е богат на антиоксиданти, така че бъдете отговорни към вашето бъдеще и здраве в дългосрочен план. Ние сме представители на настоящето и бъдещето на пазаруването, така че можете да ни се доверите с няколко клика за покупките за домакинството, които искате да направите.
  3. Високите съдържания на холин в карфиола са едно от следващите му предимства. Холинът е хранително вещество, което помага на нервните пътища, както и предпазва холестерола да не се натрупва в черния дроб на човек.
  4. Този зеленчук е богат на сулфорафан - веществото, което подтиска ензими, включени в развитието на ракови клетки. Така че чисто и просто: КОНСУМИРАЙТЕ КАРФИОЛ!


Блогове
7 Хитрини за избор на моркови

Защо да изберем моркови?

Морковите са онези кореноплодни вкусни зеленчуци, които често се явяват “спасение” на всяка майка за малкото й захранващо се бебе, както и лекът от стари времена “за пречистване на кръвта”. Множеството благоприятни свойства на морковите са дълъг списък за изброяване, а ето само началото му:

  • допринасят за витамин А в организма на човека, който е изключително важен за очите;
  • съдържат огромно количество антиоксиданти и намаляват риска от рак;
  • нормализират кръвното налягане и са полезни за сърцето;
  • съдържат витамин К и калций, които укрепват костите;
  • помагат на имунната система да стане по-силна.


Как да изберем моркови?

След горепосочените полезни свойства на морковите, надяваме се вече не се чудите защо ние от Taraba.bg сме избрали да ви дадем съвети за тях, макар доста хора да гледат на тях като подправка или рядка съставка на салата или десет. Ето кои моркови са за предпочитане:

  1. Избирайте моркови с наситен оранжев цвят. Свежите моркови имат по-наситена пигментация. Цветът на хубав морков е еднакъв от единия му край до другия.
  2. Колкото по-големи моркови вземате, толкова по-сладки ще са. Колкото по-дълго един морков е прекарал в почвата, толкова по-дълъг е пораснал, което му е позволило да развие по-висока захарност.
  3. По цвета на листата на морковите можете лесно да определите свежестта на зеленчука. Ако листата са по-светли, то морковите са по-свежи. Увехналите листа са знак, че морковите са прекарали доста време по щайгите на пазара или супермаркета.
  4. Избирайте моркови с гладка форма. Не вземайте моркови, които имат мустаци на корени по тях.
  5. Не купувайте моркови с дълги пукнатини или дълбоки процепи, независимо отвесно или водоравно по повърхността им. Те показват, че морковът изсъхва и губи вкуса си. Подобни представители на зеленчука често имат вкус “на дърво”.
  6. Стиснете моркова - почувствайте дали е твърд задължително преди да го купите.
  7. Ако сте купили от супермаркета моркови с листата, то отрежете ги!  Морковите запазват качествата си много по-дълго без листа, тъй като не губят оттам сочността си.


И нещо интересно…

Никога не дръжте морковите в близост до круши или банани, тъй като те остаряват по-бързо в близост до плодове, отделящи етиленов газ. Макар безвреден за човешкото здраве, този газ не действа добре на морковите.
Ето и откъде лесно да поръчате моркови: ОТТУК Очакваме ви в Taraba.bg с доза свежест, готови да я доставим до вашата врата.


Блогове
6 хитрини за избор на зеле

Кисело, поръсено с червен пипер, придружено от чашка ракийка...


Времето се разваля. Искаме или не. Неизбежен факт. С това идва и подготовката за зимния сезон. Традиционно по нашите ширини е и приготвянето на кисело зеле.  О, да, само няколко реда са минали от представянето на статията ни за зелето, а вече споменахме, че първата асоциация в момента е зелевица, но задачата ни не е да предвкусваме вечерното отпускане вкъщи със салатка. Ще ви разкажем как да си изберете най-добрите зелки тези дни, когато отидете на пазар. А ако не ви се чете и не ви се носят тежките зелки, то можете да се доверите на експертите ни, които ще донесат желаното количество крехки зелки до врата ви, след няколко клика ТУК


Как да изберем зеле?


Все пак добре е човек да е информиран на колкото се може повече приложни за ежедневието теми. Ето и списък с хитрините как да си изберете най-доброто зеле:

  1. Избирайте зелки, които са със светъл цвят. Търсете бледозелени листа, отиващи към бяло, кристално.
  2. Натиснете зелката отвън и изпробвайте дали е твърда. Ако имате по-скоро усещане, че докосвате гъба, вместо нещо твърдо, то зелето може да е гнило отвътре. Купувайте само зелки, които са твърди.
  3. Обърнете внимание на външните листа. Избирайте зелки, които имат само няколко външни листа, висящи леко отделно от другите. Ако цялото зеле изглежда като че ли всички листи ще се разпаднат, то зелето може да има странен вкус.
  4. Търсете зелки с хрупкави листа, задължително да не са меки. Поомекналите листа означават, че зелето е старо.
  5. Избягвайте да купувате зелки, които имат следи от загуба на цвят, петна, потъмняване.
  6. По-малките зелки имат по-резлив вкус спрямо по-големите, чиито е по-мек. Преценете според собствените си предпочитания кое е за вас.



А как да го запазим за по-дълго?

Единственият ви шанс е да сложите зелката или зелките в хладилник. Така ще можете да го запазите до удобен за вас момент за приготвянето му. Най-добре е те да са в найлонови пликчета.



А сега да се усмихнем и да кажем “ЗЕЛЕЕЕ”, за да запазим спомен за настъпващата нежна есен! Време е да забавим ритъма, както природата го прави. Taraba.bg е тук, за да достави до прага на вратата ви всички необходими продукти за домакинството. Очакваме запитванията и поръчките ви!


Блогове
5+1 хитрини за гъбите

Пържола за веган?!


Скъпи читатели, избрали сме да приветстваме края на лятото със съвети за един апетитен хранителен продукт. Смело можем да твърдим, че това е съставката на крайностите: или човек обича гъбите, или - не. Рядко се среща среден вариант. Разнообразни по вид и вкус, те са засищаща и силна храна като месните продукти. Едва ли някой не е вкусвал печурки, а ако е бил щастливец да се докосне до красотата на Родопите - то надяваме се да е вкусил от ароматните манатарки. И тъй като брането на гъби за неопитни хора, освен трудно, може да е и много опасно предвид отровните им двойници, то ние от Taraba.bg сме направили кратък списък за какво да внимаваме при “беритба на гъби” от пазара.


Какво е основното, което трябва да знаем за избора и съхранението на гъбите?

Taraba.bg съветва:

  1. Изберете гъби без наранявания - без по-тъмни области, които би се наложило в последствие да чистите, с което да премахнете голяма част от гъбата, в някой случай може да се окаже, че ще е необходимо цялостното й изхвърляне.
  2. За предпочитане са гъби, на които долната част под “шапчицата” не се вижда. Т.е. своеобразните решетки са скрити. Това означава, че гъбите са млади. Ако тази част е добре видима, то те може да са презрели.
  3. Гледайте гъбите да са охладени - техният естествен хабитат не са горещите места, така че дръжте гъбите в хладилника и при пазаруване се оглеждайте за охладени.
  4. При покупка докоснете гъбите - те трябва да са твърди и да изглеждат свежи.
  5. Никога не оставяйте гъбите потопени във вода за дълго време. Когато ги приготвяте, само изплакнете и изтръскайте.


Съвет за приключенците


Може все пак не желаете да изпробвате от специално селектираните крехки гъби печурки от Taraba.bg, получавайки ги до прага на вашата врата само чрез няколко клика. Толкова бързо и лесно би станало, но ако искате сами да отидете да берете гъби, ето какво знаем: при колебание дали не е отровния двойник на годната за ядене гъба, то подайте на… коза. Да, точно на коза! Ако животното посегне да яде, значи гъбата е годна.
Е, макар хората да сме най-развитите същества на планетата, то винаги има какво ново да научим. Затова и ние от Taraba.bg с радост очакваме коментарите/ съобщенията ви за това как вие избирате и приготвяте гъби.


Блогове
Хитрини за хляба

Хлябът е неизменна част от българската трапеза от векове насам. Предвид многообразието на пазара на различни хлябове, нормално е да се чудим кой тип хляб да въведем в ежедневната диета на семейството ни. Мнозина от нас предпочитат да залагат на една марка, която да изпитат и “да грабват” по инерция. Но се оказва доста трудно да се избере.


На кой тип да заложим?


Всички търсим възможно най-здравословното в забързаното ежедневие. В подобен случай да не залагаме само на “с цели зърна” или “многозърнест”. Търсете изцяло пълнозърнести хлябове. Най-добре прескочете заглавието на хляба и отправете поглед директно към списъка със съставките, където да търсите пълнозърнесто брашно.
За предпочитане са пълнозърнестите типове брашна, тъй като те са с ниско съдържание на мазнини и без холестерол, съдържат около 15% протеини и имат здравословни фибри, минерали, витамини, антиоксиданти и фитоестрогени. Всички тези хранителни съставки на едно място имат благоприятни ефекти върху човешкото здраве като намаляване риска от сърдечни проблеми, удар, диабет, затлъстяване и някой видове рак. Можете да поръчате пълнозърнести хлябове от taraba.bg, кликвайки тук или тук.


Каква порция да сервираме?


Тъй като различните продукти имат различни форми и размери, добре е да следим за препоръчителните хранителни порции, посочени на етикета. Прекаляването с нищо не е добра идея.
Как да съхраняваме?
По принцип хлябът запазва най-добре свойствата си в първия ден от изпичане. За да го запазите, поставете го в найлонов плик, добре затворен и съхранявайте на тъмно, хладно място. За по-дълго съхранение можете да го поставите в хладилник, особено през летните месеци.


Хлябът и захарта


Трябва да проверяваме съдържанието на захар. Повечето теста за хлябове се правят със захар. Някой хлбове дори имат оцветители, за да ви накарат да мислите, че са пълнозърнести и здравословни. Затова трябва да проверявате съставките.



За мек и вкусен хляб заложете на taraba.bg и направете своя избор от следните видове: посочени тук С уважение към вас и хляба, ще се радваме да сме до вас и да ви донесем до прага на врата вкусната неизменна част от трапезата ви.

Блогове
4+1 Хитрини за яйцата

Неизменната незабелязана съставка


Яйцата са един от основните продукти, които трябва да са налични в едно домакинство. Те са основен източник на протеини, а и съставка на “всяка втора манджа”. Те са незабелязаният продукт, който присъства почти винаги в списъка за пазаруване. Надали някога отговаряме положително при “Купи ли нещо за готвене?”, ако покупката е само яйца. Те са по-скоро спасителен вариант за бързо ядене. И не само: не случайно бабите казват “С колкото повече яйца е баницата, толкова по-вкусна е”. В сладки и солени блюда, те са използват и придават разнообразен вкус според начина на готвене. Едва когато започнете да обръщате внимание специално къде има яйца, тогава ще забележите, че са един от най-честите продукти. А ние от taraba.bg ще ви ги донесем до вратата, с което ще избегнете страха да ги счупите по пътя и постоянното внимание.


Как да изберем?

Тъй като вече направихме препратка с хитрините на бабите за готвене, т.е. на най-добрите готвачки на света за всяко малко и пораснало дете, то нека си спомним и изричането на “Пресни яйца са и бухна кекса”, докато възрастна дама ни подава още едно парче сладост. Е, нека видим как се разбира дали са пресни яйцата, при условие, че повечето от нас не си гледаме сами кокошките:

  1. Проверявайте стриктно срока на годност на печата на кутията или самите яйца. Прието е, че те са годни 4 седмици от датата на снасяне.
  2. Разгледайте добре да няма пукнатини или надрасквания по черупката на яйцето. Това е важен признак дали става за ядене, тъй като бактерии на салмонелата често живеят по черупката на яйцето, а през пукнатини те лесно проникват в белтъка и жълтъка му. Говорейки за салмонела, добре е да се знае фактът, че тя се убива при термична обработка, а ако консумираме сурови яйца - то вероятността от зараза си остава голяма.
  3. Не обръщайте внимание на предположения дали белите или тъмните черупки на яйцата крият по-добри белтъци или жълтъци. Това не зависи от храненето на кокошката, а от породата й. Не може да твърди кои яйца са по-пресни или по-полезни според цвета на черупката.
  4. Задължително погледнете в магазина дали яйцата са съхранявани в хладилна витрина. Най-добрата температура, от която имат нужда, за да са годни, е 5С градуса.


А как да разберем дали яйцата от хладилника ни са годни?


Ако имате колебание няколко дни след изтичане на срока на годност дали можете да използвате яйцата от хладилника си, ето го най-ефективния метод. Напълнете съд с вода. Потопете яйцето:
Вариант А: Ако е прясно и свежо, то ще остане потънало.
Вариант Б: Изплува ли - хвърлете го. То не става за ядене.

Поръчайте сега яйца L от промоцията на taraba.bg и не се безпокойте дали са пресни - можете да ни се доверите, а и след прочитане на статията ни ще знаете напълно какво да разгледате. А и цената си я бива!

Блогове
7 Хитрини за избор на риба

Юли и август са най-типичните месеци за почивка на морето. Но тъй като тя все не стига, а понякога дори я няма при трудна година, то вкусът на морето трябва да дойде до нашата трапеза. Подготвили сме ви съвети как да си изберете свежа и прясна риба, която да приготвите вкъщи или на барбекю на вилата.

Какво е важно за рибата?

  1. Вероятно сте чували изрази от типа “мирише като развалена риба”. Да, така е. Тя има ужасен аромат, когато се разваля.
  2. Затова при избор на риба изключително важно е да я помиришете дали не е на тиня и развалено или е свежа.
  3. Следващ важен съвет: Погледнете очите на рибата. Тя трябва да са бистри, блестящи, ясни, а в никакъв случай да са мътни, тъмни, млечни или замъглени. Ако очите изглеждат добре, то рибата е скоро уловена.
  4. Друго за разглеждане: люспите. Те задължително трябва да са бляскави и металикови, не бива да изглеждат матови или като накъсани и залепени една до друга.
  5. Проверете също опашката на рибата дали е накъсана, както и краищата на рибата дали са сухи. Непокътната опашка, както и добри краища са показател за прясна риба.
  6. Докоснете рибата дали е свежа, сочна, пълна, хлъзгава, влажна. Тя не бива да е мека, нито лепкава.
  7. Натиснете надолу месото на рибата и вижте дали ще се възвърне или ще остане вдлъбнато. Плътта на прясно уловената риба ще се възстанови.
  8. При възможност проверете вътрешностите на рибата дали са ярко червени. Ако е свежа, те ще бъдат, но с времето и преседяването ще започнат да покафеняват.


Защо да си поръчате риба от taraba.bg?

Причини - много. Защо да не направим кратък списък защо поръчката на риба от сайта taraba.bg е хитрина. Ето го и него:

  1. Няма опасност в жегата да развалите рибата, докато се приберете вкъщи.
  2. Не носите влажни, мокри или течащи торби с риба.
  3. Избягвате влизането в лошомиришещи рибни магазини.
  4. Контролирате колко харчите, тъй като рибата тежи и лесно можете да напазарувате в повече при бързината на поръчка в типичен магазин.
  5. Готови сме да дискутираме с вас всички въпроси и да ви дадем съвет относно избора на риба.
  6. Имате право да върнете поръчани от вас продукти в момента на доставка без те да бъдат таксувани.
  7. Не харчите пътни разходи до магазин за риба.
  8. Възползвате се от промоциите ни, правейки най-добри решения едновременно от финансова гледна точка, както и за разнообразна диета на семейството си.


Започнете с поръчка на ципура или друга риба по ваш вкус от разнообразието, предложено от taraba.bg.

Блогове
5 хитрини за избор на пипер

Привет отново в рубриката ни за препоръки и полезни съвети за избор на хранителни продукти! Този път от taraba.bg сме ви подготвили списък за избор на пипер. Независимо дали искате да си направите една свежа салата или пък една от най-летните манджи “на баба” - миш-маш, то изборът на хубавия пипер е трудна задача.

Кои са хитрините?

Ето какво показва нашият опит:

  1. Пиперът не бива да бъде с увреждания като счупване или петна.
  2. Дръжките на пипера е по-добре да са зелени, тъй като това означава, че е пресен. Ако са тъмнозелени към кафеви, то чушките са по-стари.
  3. Избирайте си чушки, които изглеждат ярки и лъскави. Тяхната люспа ще се надигне и обели по-лесно след изпичане.
  4. Вземете възможно “по-месести”, тъй като те имат по-добър и плътен вкус.
  5. Избирайте си прави пиперки, за да можете лесно да извадите дръжките и семките, както и да са пригодни в случай, че изберете да ги пълните със сирене и яйце или с кайма и ориз.

А защо да поръчате пипер от taraba.bg?

Със сигурност никой не обича да носи обемисти и тежки чанти със зеленчуци. А това може да бъде лесно избегнато при поръчка при нас. Поръчайте червен или зелен пипер с няколко клика и само почакайте той да стигне до врата ви. Ние предлагаме най-добри цени и високо качество на пресни здравословни продукти. 
Едно от нещата, които трябва да знаете за пипера, е, че не се отглежда никак лесно. Затова проявете търпение и направете своя най-добър избор. Вече трябва добре да знаете, че при поръчки при нас, не е проблем да се откажете от стока и да извадим цената й от общата сметка.

А в случай, че ви се иска да избегнете всичкото чистене на дръжки, семки и печенето, то можете да поръчате от нас Печен пипер замразен 2,5кг, тази седмица с намалена цена 14,99лв. По този начин лесно спестявате 2,70лв, както и дълго време за приготвяне, освен времето за отиване и връщане до типичен супермаркет.
Ние сме тук, до вас, за да улесним ежедневието ви. Доверете ни се, коментирайте препоръките ни и споделете, ако имате още някоя хитринка. Също не се безпокойте да поискате от нас препоръки или рецепта за някой продукт.

Блогове
5 хитринки за избор на свински ребра

Изберете крехки свински ребра и бъдете с чиста съвест - те са и полезни. Прочетете как по-долу в статията ни.


Как да си изберем най-вкусните свински ребра?


В очакване сме на официалния старт на лятото, което от астрономическа гледна точка е точно до нас (21 юни), но чувството за най-топлия сезон се размива от много дъждове тези дни. От taraba.bg смятаме, че прохладата позволява силна и вкусна храна, затова сме ви приготвили съвети как да си изберете свински ребърца. А може точно вашият избор да провокира перфектно време за барбекю и да можете да се насладите на семейна или приятелска идилия, подкрепена от класическия аромат на огън и печено месо.
Направете няколко клика, за да си поръчате от промоцията ни на Свински ребра Бозмов, получете ги на прага на вашата врата и вадете следния списък за проверка и избор на най-крехки и вкусни ребърца:

  1. Ребърцата не трябва да имат големи части с мазнина.
  2. За да са кректи, те трябва да се добре покрити с месо.
  3. Не избирайте ребърца, които са срязани прекалено близко до кокала. Много вероятно е да се разпаднат при готвене.
  4. Гледайте месото да е червено и свежо.
  5. Помиришете да няма лош дъх, за да се уверите, че са пресни.

Припомняме, че taraba.bg ви предоставя въможността да се откажете от който и да било артикул от поръчката ви, ако не ви допада. Цената му ще бъде приспадната от сметката ви. Taraba е новост за град Русе, затова се “престрашете” да опитате. Ние целим да улесним вашето ежедневие като ви спестяваме време и имате по-добра възможност за управление на бюджета чрез премислени и наистина необходими покупки за вас (без импулсивни решения за скъпи неща от супермаркета).


А защо свинското е полезно?


Всеизвестен факт е, че консумацията на свинско увеличава холестерола. Но нямаше да бъде най-консумираното месо по света, ако не беше и полезно. Ако все още се колебаете защо сме избрали да ви предложим свински ребра, ето накратко какви вещества, полезни за организма, съдържа свинското:

  • витамин B1 - необходим на човешкото тяло, за да може правилно да се преработват въглехидратите;
  • селен - антиоксидант, подобрява функцията на щитовидната жлеза, както и състоянието на косата и кожата;
  • цинк - помага за заздравяването бързо на рани, за имунната защита, балансира хормоните;
  • витамин B12 - важен за формирането на кръвните клетки, както и за нервите и мозъчните функции;
  • витамин B6 - спомага формирането на червените кръвни телца;
  • витамин B3 - важен за метаболизма и растежа.

    Очакваме поръчките ви :)
Блогове
8 хитрини за избор на диня

Защо да си поръчаме диня от Taraba.bg?


Един от най-уникалните плодове по нашите ширини е динята. Чували ли сте изразът “цвят диня”. А “сочно като диня”. Със сигурност това са нарицателни, които се употребяват за много и различни неща, но са заслужени от най-добрите представители на динята. Тъй като тя има красива и плътна кора, често при пазаруване пред нас стои въпросът “как да изберем”. От Taraba.bg сме ви подготвили списък - помощник, който да ви подскаже за какво да внимавате. Можете да се възползвате от промоцията ни тази седмица като закупите диня с 38% отстъпка. При получаване на стоката на прага на вратата ви лесно ще прецените дали наистина искате динята, след като сте прочели настоящата статия. Ако не ви допада, можете да я върнете и ще бъде приспадната от сметката ви. Така че без грижи относно носенето на тежкия плод, поръчайте и се насладете.

Зряла, сочна и сладка - как да разберем?


Основните препоръки, когато си избирате диня, са:

  1. Почукайте по кората й - тя трябва да издава кънтящ звук, както й да изскърца при леко притискане с ръце.
  2. Погледнете дръжката - честа заблуда е, че тя трябва да е кафява, за да бъде зряла динята. Всъщност е по-добре да е зелена, което означава, че е прясно откъсната преди няколко дни.
  3. Погледнете върха на динята, където е бил цвета - при някой дини тази област е голяма и жълта, т.е. цветът на плода е бил мъжки, а при други е малка жълта, т.е. динята е от женски цвят - сигурен знак за по-голяма сладост.
  4. Разгледайте кората на динята от всички страни - тя трябва да е гладка и без прорези.
  5. Завъртете внимателно динята и разпознайте долната й страна, т.е. тази, на която е лежала на земята, докато зрее. Тази област не бива да бъде бяла или жълта, тъй като това е знак, че динята не е напълно узряла.
  6. Разгледайте динята за реска: кафява несиметрична начупена линия. Познавачите съветват да изберете такава диня, тъй като цветът й е бил опрашен от пчеличка и самият плод ще е много по-сладък.
  7. Вдигнете динята - независимо дали е малка, средна, голяма, то тя трябва да натежава, което означава, че ще е сочна, а не куха.
  8. Внимавайте от къде купувате динята, тъй като този плод “диша” с кората си, а дори след набирането от бостана, той продължава. Това означава, че не е препоръчително да купувате от места, където има много трафик, предвид токсините, които дините поемат от околната замърсена среда.

В taraba.bg очакваме поръчките ви, а за въпроси и препоръки използвайте тел. 0879 603 195

Блогове
6 хитрини за избор на картофи

За какво да внимаваме при избора на картофи?

Идва сезонът, в който ни се иска да хапнем нещо “по-немазно”, нещо, което перфектно би си отивало с разхлаждащата бира. Защо не картофи?! Предвид разнообразието, което ни предлага пазара и разликите в цените, то често се чудим кои да изберем. В тази статия сме ви подготвили няколко полезни съвета за какво да внимавате:

  1. Картофите трябва да са твърди - вземете в ръка картоф и го стиснете. Омекването на картофите е един от първите знаци, че се развалят. В случай, че имате вкъщи меки картофи, то не се безпокойте да ги сготвите, безопасни са за ядене, но все пак не пазарувайте такива.
  2. Картофите трябва да миришат на почва - помиришете дали имат аромат на земя. Тъй като те се вадят от пръстта, това е нормалният им мирис. Колкото повече лъхат на почва, толкова по-пресни и качествени са. Не трябва да усещате химически аромат, нито запарен дъх или на гнило.
  3. Картофите не трябва да имат отрязано, нито големи петна - вземете и разгледайте добре за наличието на порязвания и вдлъбнатини по картофа. Те бързо могат да доведат до гниене.
  4. Картофите не трябва да имат зелена люспа - внимавайте много за нея, тъй като тя е отровна. Да, колкото и странно да ви звучи можете да получите натравяне от картофи. Те растат в почвата, но ако пряка слънчева светлина достига до тях, то започват да произвеждат соланин по повърхността си, за да се защитят. Консумирането му води до стомашно-чревен дискомфорт, разстройство, дори понякога до халюцинации. Така че, дори да имате картофи със зелена люспа, то задължително ги почистете много добре.
  5. Картофите не бива да се покълнали - това е сигурен признак, че се развалят. Почистете добре израстъци, ако са се появили.
  6. Картофите трябва да са гладки и закръглени - не си избирайте сбръчкани картофи. Те вече губят сочността си, с което и вкуса.Това често се случва, ако са съхранявани на горещо.

Защо от taraba.bg?

Разбира се, чест проблем се оказва носенето на чанта с картофи, за което ние от taraba.bg сме се погрижили и доставяме директно да вашата врата. Където и да се намира апартамента или къщата ви в Русе, вашите покупки ще са доставени до прага ви. Можете спокойно да проверите покупките си, и ако нещо не ви харесва, да ни го върнете, а ние ще приспаднем от общата сметка. Затова препрочетете добре препоръките ни за картофите, поръчайте си от нас с клик тук и опитайте :)

Блогове
Сгответе с нас винени бутчета с картофи, спестете 3,19 лв

Да се насладим на апетитни бутчета с картофи, приготвени с бяло вино само за 2,60, вместо за 3,20лв


Както сме ви обещали, Taraba.bg продължава да предлага рецепти за вкусни домашно приготвени ястия. Радваме се да помагаме в домакинството по всеки възможен начин и се стараем да ви станем първият помощник за готвене. Освен идеите за храна, то не трябва да забравяте, че доставяме до вашата врата. Затова единственото, което се изисква за вечеря може да се окаже да разгледате тази статия и да направите няколко клика. Taraba.bg e най-лесният начин да си напазарувате, възползвайте се.

Тази седмица в пормоциите ни сме подбрали доста сладки изкушения, които могат да зарадват най-малките по повод техния празник. А всъщност нека зарадват всеки, който по душа си остава винаги дете! Но освен десертите, вкусната и силна храна трябва да е предвидена. Избрали сме лесна и бърза рецепта - бутчета, печени на тава с картофи и заляти с вино. Само няколко минути ще са ви необходими за вечеря - от пазаруването до сготвянето. Доверете ни се и не забравяйте, че при доставка можете да ни върнете продукт, ако не ви хареса. Позволете си лукса да спестите едновременно време и пари, защото с taraba.bg това е възможно.

Ето какви продукти са ви необходими за 5 порции бутчета с картофи, изпечени с бяло вино:
1кг пилешки бутчета - Бут тарелка, 2 бр. - за 2* 2,44 лв, вместо за 2*3,25 лв
Картофи - 500 гр картофи - за 1,10 лв, вместо за 1,54лв
Бяло вино - Траминер - за 7,04 лв, вместо за 8,17 лв

Обща стойност на необходимите покупки от промоциите ни: 13,02 лв
Обща стойност без промоция: 16,21 лв
=> Спестявате 3,19 лв

Ето как излиза, че плащате само 2,60 лв на порция. Разгледайте всичките ни промоции ТУК.

А най-хубавото е, че ви остава вино за наздравица - все пак периодът на промоцията ни обхваща един от най-щурите празници. А ние от Taraba.bg ви казваме “Наздраве” за всички, които дават всичко от себе си цял живот да бъдат добри родители.

Блогове
Сгответе с нас пъстърва с гарнитура, спестете 2,36 лв

Да се насладим на деликатес: прясна сьомгова пъстърва с гарнитура от гриловани тиквички в доматен сос за 3,80 лв за порция, вместо за 4,40 лв


В настоящия период на промоциите ни се включват не два, а цели три почивни дни. Понеделник, 25ти  е официално неработен ден, тъй като светлият български празник на славянската писменост тази година се пада в неделя. Прекрасният повод, както и дългият уикенд могат да бъдат отбелязани от семействата около трапезата по вкусен начин с деликатес, но и на ниска цена, благодарение на Taraba.bg

Тази седмица ви предлагаме да приготвите сьомгова пъстърва на скара, към която да добавите и ароматна гарнитура от гриловани тиквички с доматен сос. А ако предпочитате, тиквичките могат да бъдат и по-пиканти - да ги изпържите.

Пъстървата от много хора е определяна като една от най-вкусните риби. Нейните костици се отделят лесно, а месото й е чисто. Сьомговата пъстърва е риба - хищник, затова не се стряскайте от острите зъби, но определено внимавайте. От Taraba.bg ви предлагаме да закупите прясна, незамразявана на най-ниската цена. Ние ще я доставим до вашата врата, което ще ви спести обикалянето из влажни, с тежък мирис и хлъзгав под магазини за риба.

Ето какви продукти са ви необходими за 4 порции сьомгова пъстърва с гарнитура:
1кг риба - Прясна сьомгова пъстърва - за 12,99лв, вместо за 14,90лв
500гр тиквички - Тиквички - за 0,99лв, вместо за 1,20 лв
1 доматена консерва - Белени домати на кубчета, Кръстев - за 1,29лв, вместо за 1,53лв

Обща стойност на необходимите покупки от промоциите ни: 15,27 лв
Обща стойност без промоция: 17,63 лв
=> Спестявате 2,36 лв

По този начин за празничен обяд с деликатесна риба вие харчите само 3,80, вместо за 4,40 лв. Да отбележим заедно прекрасните пролетни дни и един от най-българските празници като спестим по 60ст.  Разгледайте всичките ни промоции ТУК. Напомняме ви, че за покупки над 50лв, доставката е безплатна. Също не забравяйте, че можете да разгледате всеки един продукт, когато служителят ни дойде при вас. Ако нещо не ви допадне, безпроблемно можете да го откажете и ще го приспаднем от сметката ви.

С пожелания за приятни почивни дни и успешна седмица от нас!

Блогове
Сгответе с нас телешко с ориз, спестете 2,86 лв

Да се насладим на крехко телешко с ориз и свежи подправки за 1,90 лв за порция, вместо за 2,20 лв


Май - най-прекрасният месец. Не мислите ли?! Всъщност нима всеки месец, ден, час, в който ходим, виждаме, чуваме, имаме до нас любими хора не са прекрасни? А дали търсите начин да направите вечерта една идея по-уютна, да задържите пролетното настроение и да покажете грижата си към семейството си? Ние от Taraba.bg отново сме ви приготвили идея за вкусно ядене и сме готови да доставим до вратата ви всички необходими продукти.

Целим да бъдем ваш помощник и да ви спестим:

  • време от чакане по опашки на супермаркети;
  • време от път до магазин и обратно;
  • време от търсене на продукти по стелажи;
  • пари от изкуствено надути цени;
  • пари от транспортни разходи;
  • сили от носене на тежки чанти;
  • опасения за здравето ви от контакт с други клиенти по магазините;


=> За това тази седмица отново сме ви приготвли примерен списък какво да си напазарувате, за да сготвите ястието, като сме избрали телешко с ориз. Напавихме и изчисление колко ще ви струва и колко ще спестите. Разбираме, че воденето на домакинство не е лека задача и искаме да сме до вас. Можете да се свържете само с няколко клика или телефонно обаждане, тъй като Taraba.bg е най-лесният начин за напазаруване.

Ето какви продукти са ви необходими за 5 порции телешко с ориз:

500 гр Телешко месо - 1 кг телешко место “Метика” - за 11,99 лв, вместо за 13,50 лв
200 гр Ориз -  1 кг Бисерен Natura - за 2,49 лв, вместо за 2,99 лв
50 гр Кашкавал - 100 гр кашкавал ръчна изработка “Плитка” - за 1,34 лв, вместо за 1,79 лв
50 гр Масло - краве масло “Дестан”  - за 1,99 лв, вместо за 2,39 лв
Магданоз - връзка магданоз - 0,59 лв
Морков - 500 гр моркови - 0,85 лв

Обща стойност на необходимите покупки от промоциите ни: 19,25 лв
Обща стойност без промоция: 22,11 лв
=> Спестявате 2,86 лв

Всъщност най-хубавото е, че избирайки тези продукти, конкретно от предложения списък, то вие ще имате и необходимите неща да сготвите втори път същото хранене без допълнителни средства. Просто поставете останалото телешко във фризера и другите неща по местата им в дома ви. Ето как с просто изчисление средно за порция телешко с ориз вие плащате 1,90 лв вместо 2,20 лв. Разгледайте всичките ни промоции ТУК и се насладете на пролетта с пълна сила!

Блогове
Сгответе с нас бутчета с разядка, спестете 2,28 лв

Хайде да похапнем пилешки бутчета с разядка за 2,25 лв, вместо за 2,70 лв!

Нашата нова промоция както винаги започва от четвъртък. Заедно с нея, ние сме ви приготвили едно предложение - идея какво да сготвите бързо, лесно и вкусно с продуктите от промоциите ни като заплатите възможно най-ниската цена. С цел да бъдем ваши верни помощници във всяко отношение, ние ви даваме идеи, възможността да изберете от какво имате нужда, докато сте си вкъщи, и донасяме продуктите до адрес в гр. Русе. После вие ги проверявате и разглеждате колкото внимателно желаете и заплащате крайната сума. А ако някой продукт не ви допадне, то приспадаме от сметката ви.

За следпразнично предложение сме избрали бутчета с топено сирене и свежа млечна разядка. Май носи настроение и свежест, но са ни необходими сили, за да се радваме с пълна сила. Нека цялото семейство похапне вкусотийки не само на празник, тъй като сега е възможно за ниска цена да приготвите нещо тип “оближи си пръстите”. Не се безпокойте с тази рецепта да излезете извън напълно традиционното и не се притеснявайте да пазарувате онлайн - ние пестим вашето време и пари, опитайте.

Нека пристъпим към идеята. Ето какви продукти са ви необходими за 5 порции бутчета със свежа млечна разядка:
за ароматно изпичане на крехки бутчета
140 гр Топено сирене - Хелиос - за 1,89 лв, вместо за 2,13 лв
700 гр Бутчета - Парти бутче замразено - за 2,49 лв, вместо за 3,06 лв
за свежата разяка
500 гр Краставици - Пресни - за 1,20 лв, вместо за 1,50 лв
250 гр Майонеза - Олинеза Премиум - за 1,99 лв, вместо за 2,55 лв
200 гр Сирене - Маджаров, нискомаслено - за 3,69 лв, вместо за 4,30 лв

Обща стойност на необходимите покупки от промоциите ни: 11,26 лв
Обща стойност без промоция: 13,54 лв
=> Спестявате 2,28 лв

По този начин следпразнично успявате да поддържате вкусна трапеза, едновременно с което да спестите. Вместо за една порция да дадете 2,70 лв, то вие избирате да похарчите 2,25 лв. Разгледайте всичките ни промоции ТУК и напълнете хладилника без да носите тежки чанти. Ако имате въпроси и колебания, то обадете ни се на посочените телефони. Уверете се сами, че с Taraba.bg е най-лесният начин да напазаруваш.

Блогове
Сгответе с нас картофени лодки, спестете 1,97 лв

Да се насладим на изискани картофени лодки за 1,55 лв, вместо за 2 лв!

Предстои нов уикенд, с което и ново предложение от нас да сготвим заедно! Тази седмица идеята ни е за апетитни картофени лодки. Благодарение на промоциите ни отново можете да приготвите нещо вкусно и бързо за цялото семейство на най-ниските цени. Не забравяйте и че ще донесем продуктите до вашата врата - ние искаме да имате повече свободно време и ви предоставяме най-лесният начин за пазаруване в Русе.

Избрали сме да ви предложим картофени лодки, тъй като са вечеря, която приготвена дори в домашни условия, лесно може да заприлича на презентация на ястие от шеф готвач от ресторант с четири - пет звезди.
Предвид почивните дни около Деня на труда (Първи май), както и Празника на българската армия и празник на Русе (шести май), то предполагаме, че ще имате нужда да сложите на трапезата нещо по-различно от ежедневното. А да не говорим, ако вкъщи си имате някоя Мая на първи, някой Георги на шести или някой с редицата страхотни български имена, които ще празнуват в този период. Избирайки да напазарувате с нас за многото празници, избирате лесно да управлявате и бюджета си, да поръчате само каквото ви трябва.

Ето какви продукти са ви необходими за 5 порции картофени лодки:
1 кг картофи - 500 гр картофи стари -  2Х0,59 лв, вместо за 2Х0,75 лв, т.е. за 1,28 лв , вместо за 1,50 лв
300 гр мортадела  - Мушев, с чушки и маслини - за 2,49 лв, вместо за 3,56 лв
300 гр кашкавал - кашкавал Лудогорие - за 3,99 лв, вместо за 4,67 лв

Обща стойност на необходимите покупки от промоциите ни: 7,76 лв
Обща стойност без промоция: 9,73 лв
=> Спестявате 1,97 лв

Ако сготвите с продукти, закупени от Taraba.bg, вие ще платите за една порция картофени лодки приблизително 1,55 лв, вместо 2 лв. А освен това ще ви остане още мордатела. Разгледайте всичките ни промоции ТУК и изберете какво още ви е необходимо за домакинството. При покупка над 50 лв доставката до адрес в гр. Русе е напълно безплатна!

А ако имате притеснения за картофите, понеже “не им е сезонът”, то ви напомняме, че при доставка имате пълното право да разгледате продуктите, които наш колега ще ви донесе. Ако не ви харесат, то можете да ги върнете, а ние ще приспаднем от цената. Престрашете се да пазарувате онлайн и си спестете пари и време. Очакваме ви!

Блогове
Сгответе с нас тутманик с кашкавал, спестете 2,31 лв

Да се насладим на вкусен тутманик за 1,60 лв, вместо за 2,30 лв!


Тази седмица в Taraba.bg имаме страхотни промоции, валидни до 29-ти април. Предлагаме ви да опитате да приготвите ястие, заедно с нас. Поръчайте продуктите и следвайте предложението ни - дано ви улесни в едно от сложните неща, свързани с готвенето, а именно да решите какво да бъде то. При нас продуктите, например за  тутманик с кашкавал, ще ви излязат доста по-евтино. Разбира се, при доставка имате право да ги разгледате и ако някой не ви хареса, да го върнете. Неговата стойност ще бъде приспадната от общата сметка.

Ето какво ще ви е необходимо за 5 порции:
500 гр брашно: Бяло пшенично от Дечков 60 - 0,79 лв, вместо за 1,10 лв
200 гр олио: Олио Диана  - 1,99 лв, вместо за 2,88 лв
380 гр кисело мляко: Кисело мляко НА БАБА - 0,99 лв, вместо за 1,23 лв
3 яйца: Български яйца размер L - 2,39 лв , вместо за 2,79 лв
170 гр кашкавал (за тестото и поръска): Кашкавал Вълчев - 1,99 лв, вместо за 2,46 лв

Обща стойност на необходимите покупки от промоциите ни: 8,15 лв
Обща стойност без промоция: 10,46 лв
=> Спестявате 2,31 лв

Избирайки да сготвите с продукти, закупени от Taraba.bg, вие избирате да платите за един тутманик с кашкавал приблизително 1,60 лв, вместо 2,10 лв. Разгледайте всичките ни промоции и изберете необходимите ви продукти ТУК
Сега пазаруването е много по-лесно, като не е необходимо да се бутате в тълпа хора за промоционалните продукти, да чакате на опашки на касите, а като за капак: да носите тежки чанти.

Блогове
Да започваме да пазаруваме заедно!

Понеделник, 13-ти април 2020 г. е официалното откриване на нашия сайт Taraba.bg за доставки на хранителни стоки. Тук можете да поръчате вкусни колбаси, традиционно българско кисело мляко, здравословни био храни и десерти и още много други продукти от първа необходимост за всяко домакинство. Сайтът ни представлява най-лесният начин за пазаруване.

Taraba.bg започва доставки и ще работи за един от най-красивите градове в страната ни. Град Русе, наричан също и малката Виена, винаги е имал нужда от иновативно мислене и да крачи смело напред в развитието. Намаляване времето за пътуване за ежедневни неща, спестяване на средства от покупки на продукти без сравнение на цени на други фирми, бърза доставка, както и куп други положителни качества се включват в ценностната ни система. Какво по-добро решение за русенци?!

Ние от Taraba.bg сме връзката между Вас, крайните клиенти и склад на едро, в който дълги години работят нашите професионалисти. Смесихме опита ни от какво имат нужда хората на пазара днес с иновативното разбиране за натоварения ни свят. После разбъркахме с желание да бъдем възможно най-полезни за вас и получихме рецептата за създаване на онлайн магазина ни Taraba.bg.

Сайтът ни има за цел да работи в услуга на Вашето семейство. С радост ще Ви освободим от носенето на тежки чанти с продуктите за вечеря. Не искаме да чакате на опашка на касата сред много други клиенти. Ние ще осигурим хигиенично набавяне на продукти за хладилника ви като ще бъдете уверени, че не са докосвани от други, освен от добре обучения ни персонал, спазващ всички законодателни искания. Чистотата за нас е първи приоритет.

За откриването ни си пожелаваме много делници и празници заедно! Дано успеем да изпълним къщата ви с аромат на вкусни продукти и със спокойствие за лесното им пазаруване!